Vilanova zatražio od čelnika Barcelone kupnju Davida Luiza

David Luiz - Chelsea v Swansea City - Capital One Cup Semi-Final

Daily Star je u četvrtak donio priču po kojoj je nogometnom divu Barceloni prvi na listi ljetnih želja 25-godišnji obrambeni brazilski nogometaš David Luiz…

Igrač koji je uoči sezone 2010/11 došao u londonski Chelsea iz Benfice velika je simpatija Tita Vilanove, trenera katalonske momčadi, te se ovaj sastao tijekom tjedna s čelnicima kluba kako bi pričali i pripremili ponudu koju namjeravaju na kraju sezone poslati na Stamford Bridge.

Vilanovi se ne sviđa eksperimentiranje kojemu je bio primoran tijekom ove sezone, kada su ozlijeđeni bili njegovi standardni igrači u obrani, Carles Puyol i Gerard Pique. Tada je u središnjicu obrane postavljao ili Mascherana ili Songa, a u budućnosti ne želi dolaziti u takve neugodne trenutke, već traži još kvalitetnih obrambenih igrača.

Kako piše Daily Star, Vilanovi navodno nisu potrebni niti vezni igrači, niti napadači, već se želi koncentrirati na Davida Luiza i novog kvalitetnog vratara koji će zamijeniti sigurnog putnika iz Barcelone, Victora Valdesa.

Komentariši