18 igrača na spisku za utakmicu protiv Villarreala

2012-01-28 VIAJE 04

Trener Barcelone, Josep Guardiola pozvao je 14 igrača prve ekipe te Cuencu, Dos Santosa, Sergija Roberta i Cristiana Tella iz Barçe B za večerašnju utakmicu protiv Villarreala. 

Ekipa Barcelone je sinoć odradila posljednji trening uoči večerašnje utakmice na El Madrigalu. Na kraju treninga je Barçin trener saopštio spisak od 18 igrača pozvanih za ovu utakmicu. On ukljčuje ukupno 18 igrača: 14 iz prve ekipe te Cuencu, Dos Santosa, Sergija Roberta i Tella iz Barçe B. Uz dozvolu kluba, Jose Manuel Pinto je propustio trening, ali se našao na spisku za ovu utakmicu La Lige. 

Ekipa je u Villarreal otputovala jutros. Početni plan je bio do Castellona putovati vozom, ali se on promijenio, jer igračima i trenerskom osoblju katalonskog kluba nije mogla biti garantovana sigurnost na ovoj stanici. Dakle, ekipa će putovati do Benicassima, a odatle će autobusom ići do Villarreala.

Zajedno će ručati u hotelu, a sat vremena prije utakmice će krenuti na El Madrigal. Utakmica se igra u 22:00 sata, a nakon nje će se ekspedicija vratiti u Barcelonu. Dolazak u katalonsku prijestolnicu planrian je za 03:20 sati.

Spisak: Valdes, Pinto, Pique, Fabregas, Puyol, Xavi, Messi, Thiago, Mascherano, Sergio Busquets, Adriano, Abidal, Alves, Pedro, Jonathan dos Santos, Isaac Cuenca, Sergi Roberto i Cristian Tello.

www.barcabalkan.com

Komentariši