13 od 16 osvojenih titula pod vodstvom Pepa Guardiole

http://media3.fcbarcelona.com/media/asset_publics/resources/000/002/298/size_640x360/2011-08-26_PORTO-FCB_42_.v1314982959.JPG

Barcelonin pobjednički niz se nastavlja. Svjetsko klupsko prvenstvo je trinaesti momčadski naslov u posljednje tri i pol godine. Od sezone 2008/09, Barcelona je osvojila tri titule po sezoni, što je nevjerojatan podatak…

Dvije Lige prvaka, tri ligaške titule, dva Svjetska klupska prvenstva, dva Europska Superkupa, jedan Kup Kralja i tri Španjolska Superkupa, to su titule koje je Barcelona osvojila u posljednje tri i pol godine. Barcelona je od kada je u klub došao Guardiola osvojila 13 od mogućih 16 naslova. Bez sumnje, to je najslavniji niz u povijesti ovog kluba. U stvari, niti jedna druga momčad u svijetu nogometa, ni u prošlosti ni u sadašnjosti, se ne može mjeriti sa brojem Barceloninih osvojenih titula u spomenutom periodu.

Pep Guardiola je na klupu Barcelone stigao u ljeto 2008. godine, nakon što je odveo Barçu B iz treće divizije u drugu. U svojoj prvoj godini na Nou Campu kao trener, odveo je Barcelonu do trostruke krune: Liga prvaka, Liga i Kup Kralja. Od tada, Barcelona nije osvojila manje od tri naslova po sezoni. 2009. godina završila je osvajanjem oba Superkupa (Europski i Španjolski), a kasnije je osvojeno i Svjetsko klupsko prvenstvo. ”Osvojili smo sve, ostalo nam je još sve za osvojiti” pisalo je na prigodnoj majici koju su igrači nosili nakon osvojenih 6 titula u jednoj godini.

Guardiolin pobjednički niz je tada tek počeo. Sljedeće godine Barcelona je osvojila ligašku titulu sa 99 bodova. Prošle sezone, momčad je osvojila Španjolski Superkup, Ligu i četvrti naslov Lige prvaka. I na kraju, ove sezone, Guardiola je odveo svoju momčad do krune oba Superkupa i Svjetskog klupskog prvenstva. Ukratko, to je 13 od mogućih 16 osvojenih naslova, a do kraja sezone u igri su još uvijek tri nova trofeja, Liga prvaka, Kup Kralja i Liga.

www.barcabalkan.com

Komentariši