12. kolo Primera lige: El Classico u centru

http://www.maksimalnoforum.com/forum/uploads/20070318_051754_DSC_1597.JPG

Šest od deset najboljih nogometaša iz prošle godine po izborima FIFA-e i France Footballa naći će se na terenu u nedjelju navečer kada će se na Barceloninom Camp Nou stadionu odigrati 159. po redu najveći španjolski derbi, El Classico.

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, dvojica najboljih u oba izbora protekle godine oporavili su se od ozljeda i spremni su za igru. Ronaldo je odigrao svojih prvih dvadeset minuta u posljednja gotovo dva mjeseca u srijedu protiv Zuricha, dok je Messi utakmicu protiv Intera odgledao sa klupe kako ne bi obnovio ozljedu zadnje lože zarađenu nekoliko dana ranije.

BWIN.com: Barcelona 1.80 X 3.60 Real 4.00Registracija

Uz njih dvojicu, imena Ikera Casillasa s jedne, te Xavia, Inieste i Ibrahimovića s druge strane, garantiraju nogometni spektakl koji bi se trebao pamtiti.

"Definitivno sam spreman igrati utakmicu protiv Barcelone. Osjećam se dobro, želim igrati i samo je na treneru da odluči da li ću krenuti od prve minute." rekao je Cristiano Ronaldo novinarima.

Real je prošlotjednom pobjedom protiv Racinga preuzeo od Barcelone prvo mjesto, te na Camp Nou putuje sa bodom prednosti ispred aktualnog prvaka, no kao i uvijek, El Classico je puno više od običnog derbija momčadi sa vrha ljestvice.

Povratak Florentina Pereza na mjesto predsjednika Reala je donio i velike promjene u momčadi, te sada trener Manuel Pellegrini ima na izboru veliki broj skupih i kvalitetnih nogometaša, koje ipak još uvijek nije uspio uklopiti u cjelinu koja će svojom igrom uvijek razveseljavati vlastite navijače. Izostanak Ronalda se posebno osjetio i sreća je i za Real i za neutralne ljubitelje nogometa da je u pravom trenutku ponovno spreman za igru.

"Vjerojatno momčad trpi posljedice pretjeranih očekivanja, pritiska, kritika, a i neki aspekti igre ne funkcioniraju dobro. Zbog svega toga ova momčad zaslužuje častitke za to što se nalazi tu gdje se nalazi. Nismo igrali loše, samo nismo zabavljali publiku." rekao je Pellegrini nakon utakmice sa Zurichom.

Barcelona, s druge strane, i dalje plijeni svojom kombinatornom igrom, koja i dalje donosi rezultate, a činjenica da u momčadi ima veliki broj domaćih igrača posebno veseli navijače, ali i pridonosi velikoj povezanosti unutar momčadi i sjajnom timskom duhu.

Impresivna pobjeda protiv Milana u utorak bila je sjajan uvod u ovaj derbi, posebno kada se zna da su dva najzvučnija imena u momčadi, Lionel Messi i Zlatan Ibrahimović, utakmicu odgledali s klupe. Ipak, osvajači trostruke titule proteke sezone u posljednje su vrijeme pokazali da nisu ranjivi, kada su u pet utakmica u svim natjecanjima ostvarili tri neriješena rezultata.

"Ako pogledamo statistike, Barcelona ne postiže više golova od nas, niti prima manje, a mi imamo više bodova. Priznajem da je njihov stil igre drugačiji. Oni imaju dobro definiran koncept, a mi smo u potrazi za nečim drugačijim u odnosu na prethodne godne." dodao je Pellegrini.

Barcelona do sada na svom terenu u Primera ligi ima stopostotan učinak, dok je Real izgubio samo jednu utakmicu na gostovanjima, onu kod Seville prošlog mjeseca, no imaju ukupno devet pobjeda iz jedanaest utakmica, a na Camp Nou stadionu imaju dodatan motiv – želju da iz sjećanja izbrišu težak poraz sa svog stadiona iz svibnja, kada je bilo 6:2 za Barcelonu.

"Moramo biti oprezni i imati respekta prema protivniku, jer su oni vodeći na prvenstvenoj ljestvici." rekao je za klupsku televiziju branič Barcelone Gerard Pique.

Iako je El Classico u potpunosti ovog vikenda zasjenio sve ostale utakmice, u subotu se igraju dva vrlo zanimljiva dvoboja. Naime, trećeplasirana Seville ide u goste Malagi, dok četvrtoplasirana Valencia na svom terenu dočekuje šestoplasiranu Mallorcu.

Subota:

18:00 Sporting Gijon – Villarreal
20:00 Valencia – Mallorca
22:00 Sevilla – Malaga

Nedjelja:
17:00 Almeria – Athletic Bilbao
17:00 Getafe – Xerez
17:00 Racing Santander – Deportivo La Coruna
17:00 Valladolid – Tenerife
17:00 Zaragoza – Osasuna
19:00 Barcelona – Real Madrid /HTV2, Mreža Plus/
21:00 Atletico Madrid – Espanyol

Komentariši